Santorini films

Santorini films opnames in het dorp Oia.Santorini heeft vaak decor gestaan voor opnames van internationale films. In 1982 was er de film Summer Lovers met Darryl Hannah en Peter Gallagher.Angelina Jolie was op het Griekse eiland in 2002 voor de opnames van de film Lara Croft Tomb Raider, The Cradle of Life. Het dorpje Oia is de lokatie waar de film begint en andere delen van de film zijn onder de zeespiegel opgenomen. In 2004 is Santorini als lokatie gebruikt voor de internationale film The Sisterhood of the Travelling Pants.

Summer Lovers vertelt het verhaal van een driehoeksverhouding tussen een Amerikaans echtpaar en Franse archeologe.

Lara Croft Tomb Raider The Cradle of Life start met een opname gemaakt in het stadje Oia in het noordwesten van Santorini. In het tweede deel van Tomb Raider gaat hoofdrolspeelster Angelina Jolie op zoek naar de sleutel van de doos van Pandora. Een ander gedeelte is opgenomen bij de haven van Oia onder de zeespiegel.

The Sisterhood of the Traveling Pants is de verfilming van het gelijknamige boek van Ann Brasware en is in 2004 opgenomen op het eiland Santorini. In de komedie met Amber Tamblyn, America Ferrea, Blake Lively en Alexis Bledel wordt de relatie gezocht en gelegd tussen een spijkerbroek en vriendschap. De meeste opnames zijn gemaakt in het dorp Oia, maar ook de haven van Ammoudi en naar het lijkt Akrotiri.