Perissa

Perissa strand op Santorini

Perissa is een bekende badplaats op het Griekse eiland Santorini. Het vakantiedorp ligt in het zuidoosten van Santorini en heeft een langgerekt en breed zandstrand. Aan het strand van Perissa wappert al jaren een blauwe vlag (Blue Flag Beach), het zand is zwart van kleur en loopt over in het strand van Perivolos. Het is dan ook een van de mooiste en beste stranden van het eiland met een lengte van ongeveer acht kilometer. De steile kaap Mesa Vouno scheidt de badplaats van Kamari en stijgt tot de top van deĀ  berg Profitis, 565 meter, meer naar het binnenland van Santorini.

Perissa is in de zomermaanden druk bezocht. In het centrum vind ja tal van tavernes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Aan de noordzijde van het dorp kun je duiken bij de mediterraneon dive club. De badplaats heeft meer dan voldoende accommodaties en een camping “Perissa beach camping“.

Je kunt Perissa eenvoudig bereiken met de bus vanuit Kamari of Fira. Langs de hoofdweg zijn meerdere busstations. De vakantiebestemming ligt op 25 minuten rijden van het hoofdstadje Fira en en 15 minuten van de luchthaven van Santorini. Ook met de huurauto, scooter of met de taxi is het vakantiedrop gemakkelijk en snel te bereiken.