vakantie Fira

Tips voor hoofdstad van Santorini

op het terras aan de caldera

Genieten van het uitzicht

ontdek fira

Slenteren over de boulevard

daarom fira

Met de kabelbaan naar de haven

Fira tips

Fira is het hoofdstadje van Santorini en vooral in de zomermaanden erg druk met meer vakantiegangers dan lokale bevolking. De zonsondergang kun je het beste bekijken op een van de terrassen langs de krater met steile vulkaanrotsen. Hier vind je talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van een mooie zonsondergang.

Zafora is een goede locatie, pal naast de kabelbaan, maar let op de prijzen van de drankjes en het eten. De lokale horeca vraagt soms hoge prijzen en dan is het smalle straatje achter de wandelboulevard ook een prima alternatief voor het maken van foto’s.

Rondom het dorpsplein is het na de zonsondergang een gezellig komen en gaan. Je vindt hier de bioscoop, de winkelcentra Afroditi en Hermes en veel uitgaansmogelijkheden. Enigma en Koo Club zijn populaire nachtclubs, maar ook Murphy’s is bekend. Vaak beginnen de feestjes ’s middags al in beach clubs in Perivolos. Na middernacht gaat men verder in de clubs hier in de hoofdstad.

Ontdekken

De agios Minas kerk met grote blauwe koepel is een fraaie kerk uit de 18e eeuw. Andere bezienswaardigheden in Thira zijn de twee musea: het archeologisch museum vlakbij de kabelbaan en het Megaro Chisi museum verscholen in een 17e eeuws herenhuis.

De kleinere oude haven, tegenwoordig voor cruiseschepen en grote jachten, ligt op 270 meter onder Fira. Met een trap, bijna 600 treden, kun je naar beneden en naar boven kun je beter met de kabelbaan.