VAKANTIE FIROSTEFANI

Firostefani is wegdromen

Dorp aan de kraterrand

Wandelen met uitzicht vanaf de krater

ligging firostefani

Centraal en ideaal om Santorini te ontdekken

daarom firostefani

Relaxte vakantie dichtbij bezienswaardigheden

Firostefani tips

Firostefani sluit aan op de katholieke wijk van Fira. Het betekent eigenlijk de “kroon van Fira”, omdat het iets hoger gelegen is dan de hoofdstad van Santorini. Net als de hoofdstad is de structuur van het dorp op dezelfde manier opgebouwd. Met smalle straatjes en typisch witte huisjes en hotels langs de kraterrand.

Winkelstraten zoals in Fira zijn er niet echt. Het is hier eerder rustig en overdag niet zo druk,
maar ‘s avonds wel door de prachtige zonsondergang. Er zijn zoals gezegd meerdere hotels en gastenkamers, waarvan de meeste beduidend minder prijzig zijn dan in Fira of Oia. Ze hebben net zo goed een terras met zicht op de caldera.

Aan de rand van het dorp ligt het klooster Agios Nikolaos gesticht op 6 december 1651 door de familie Gizi. Deze familie woonde in het Venetiaanse fort op rotspunt Skaros. Pas in 1820 werd het herbouwd op de huidige locatie. Vandaag de dag is er een volkenkundig en kerkelijk museum gevestigd met als pronkstuk een icoon van Agios Nikolaos.

Wat restaurants betreft zijn er een genoeg mogelijkheden. De beste taverna is ongetwijfeld Pirouni, welke regelmatig een certificaat van uitmuntendheid kreeg van Tripadvisor. Het is wel een klein restaurant dus vooraf reserveren is aan te raden.

Ontdekken

Ontdek Firostefani tijdens een reis. Het dorp is knus en ligt tussen Fira en Imerovigli in. Op loopafstand van beide dorpen en bereikbaar via de wandelboulevard langs de kraterrand. Met een huurauto kun je je gemakkelijk verplaatsen hiervandaan nar alle highlights elders op het Griekse eiland. Ook de donkere stranden aan de oostkust liggen slechts enkele kilometer verwijderd.