VAKANTIE VLYCHADA

Vlychada is lange stranden

havenplaatsje in het zuiden

Eindeloze stranden en oude tomatenfabriek

ontdek vlychada

Aan het donkere zand en uit de wind

daarom vlychada

Voor een strandvakantie dichtbij Akrotiri

Vlychada tips

Vlychada, ook wel Vlichada, is een dorp waar vooral veel vissers wonen. Het is één van de traditionele vissersdorpen van het eiland Santorini. Er is dan ook een haven waar je de vissersboten kunt bekijken. Ook is er de oude tomatenfabriek welke begin van de 20e eeuw floreerde. Net zoals de andere tomatenfabrieken op Santorini toentertijd. Het ligt op het zuidelijkste puntje van Santorini bij het kustplaatsje Exomitis.

Prachtig om zien zijn ook de zandrotsen van Vlychada, welke hun grillige vormen te danken hebben aan de wind die op deze plaats soms wel hevig kan zijn. Vandaar ook dat deze bestemming niet zo druk bezocht wordt door strandmensen. Taverna To Psaraki (de kleine vis) is één van de beste visrestaurants op Santorini. Het ligt op de zandrotsen en je kijkt uit over de haven. Een mooie stek om te bezoeken tijdens je vakantie om lekker te eten.

Het strand bij Vlichada is zwart van lavagruis. Net als veel andere stranden op het eiland. Aan beide zijden van de haven liggen de stranden. Toch lag en breed te noemen. Het haventje is kunstmatig aangelegd en een pier van grote stenen beschermd de bootjes in het hartvormige haventje. In het dorp, veelal langs de doorgaande weg, zijn voorzieningen als een supermarkt en verschillende restaurants. Ook meerdere appartementen, hotels en villa’s voor toeristen.

Ontdekken

Ontdek Vlichada in het zuiden van Santorini. Het heft de beste en tevens modernste haven van het Cycladen-eiland. In het haventje liggen dan ook niet alleen vissersboten, maar ook zeilboten en zelfs luxe jachten. Het kilometerslange zandstrand is hier de trekpleister. Zeker omdat het grotendeels ongeorganiseerd is en hier geen hotels langs het strand zijn gebouwd. Bezoek het museum van de voormalige tomatenpureefabriek. Ook de antieke rotsgraven richting Perivolos zijn bezienswaardig.