VAKANTIE RED BEACH

Red beach is mooiste strand

Rood zand en helder water

Uit de wind in het zuiden

Ontdek red beach

Het opvallendste strand van Santorini

daarom red beach

Lekker uit de wind en bijzonder

Red beach tips

Red beach is het mooiste, opvallendste en beroemdste strand van het Griekse eiland Santorini. Door de ligging iets ten zuiden van Akrotiri heeft het weinig met de wind die uit het noorden waait. Je huurauto kun je parkeren bij de kleine kapel en kantina. Hier kun je wat drinken en eenvoudige snacks kopen voor op het strand. Zorg dat je goede schoenen draagt, want het pad is ongelijk en soms met wat scherpe stenen bedekt.

Kokkini Paralia, zoals de Grieken dit strand noemen, heeft een lengte van zo’n 250 meter en is op de sommige plaatsen liefst 20 meter breed. Op het zand- en kiezelstrand zijn ligbedden en parasols te huur. In de zomer is het hier vaak behoorlijk druk en vind je een kleine taverne met terras op het strand. Hier kun je dus wat te eten of te drinken kopen. Op het rode zand en tegen de rode rotsen groeit eigenlijk niks.

De unieke vorm en fraaie rode en bruine kleuren maken het strand aantrekkelijk. Het strand zelf is niet echt bijzonder, maar de grote rode rotspartij op de achtergrond zorgt voor een unieke uitstraling. Je kunt het overigens prima combineren met een bezoek aan het archeologische Akrotiri op een paar kilometer afstand.

Het zeewater is hier meestal kraakhelder en van zeer goede kwaliteit om in te zwemmen. Dit komt ook omdat de wind hier maar zelden waait. Echter loopt de zeebodem wel vrij snel af. Hierdoor is het strand niet direct kindvriendelijk. Als je wilt kun je een paar uur een kayak huren en langs de kust peddelen. Een waterfiets kan ook. Alternatief is White beach voor een dag zon, zee en strand hier in het zuiden. Dit strand kun je van juni tot en met september met de boot bereiken.