VAKANTIE OIA

Oia is het mooiste stadje

Het mooiste plaatsje

Sprookjesachtig en betoverend

ontdek oia

Elk steegje herbergt wat moois

daarom oia

Uniek stadje in Griekenland: prachtig

Oia tips

Oia (Ia) is de plek op Santorini om te genieten van de schitterende zonsondergangen. Het dorp is gelegen aan de noordwest kant van het eiland en kijkt uit op het eiland Thirasia. Dit plaatsje ligt hoog boven de zee op en tegen de steile rotspartijen. Bekijk de mooiste zonsondergang vanaf het terras van Golden Sunset vlakbij het gemeentehuis.

Niet alleen voor de mooie zonsondergang moet je naar Oia, maar ook het prachtige uitzicht op Fira en het dorp langs de kraterrand zelf. De huizen en kerkjes zijn kleurrijk en bijzonder geschikt voor prachtige vakantiefoto’s. De pasteltinten van de grotwoningen (skafta) sieren fraai bij de strakblauwe lucht en de blauwe koepeldaken van de vele kerkjes. Het ene huisje is nog fraaier dan de andere en tegen de roodgekleurde rotsen een schitterend contrast. Loop door de smalle straatjes en ontdek de tavernes, restaurantjes en vele winkeltjes. Houd je camera bij de hand, want achter elke muurtje schuilt mogelijk het decor voor een van je mooiste foto’s.

Oia ligt op 20 minuten rijden van het hoofdstadje Fira en heeft een busverbinding met deze plaats. De bushaltes vind je langs de hoofdweg en op het dorpsplein. Met steile paadjes en weggetjes kun je nog naar beneden naar het dorpje Armeni en de vissershaven van Ammoudi wandelen. Terug omhoog is dan wel een uitdaging over vele traptreden.

Ontdekken

Ontdek Oia (Ia) op het eiland Santorini en strekt zich uit van oost naar west. Het Nautisch Museum, ook wel het kleine scheepvaartmuseum genaamd, laat de rijke historie van de scheepsbouw en zeevaart zien. In de 18e eeuw ontwikkelde dit dorpje zich namelijk op dat gebied. Andere bezienswaardigheden hier zijn het kasteel van Lontza, Katharos beach en het museum van historische muziekinstrumenten. Wist je dat de gemiddelde hoogte van de calderawand hier 140 meter is? Het enige andere dorp in het noorden van Santorini is Finikia en is geheel samengegroeid. Uiteraard deze bestemming ook busverbindingen en gezien de beperkte parkeergelegenheden is dat zeker in de zomermaanden een goed vervoermiddel.