santorini op beeld

Santorini films

ook lara croft op santorini

Bekijk films met een vleugje Santorini

ondek santorini op beeld

Weet jij welke films op Santorini zijn opgenomen?

daarom thira films bekijken

Lekker thuis op de bank Santorini ontdekken

Santorini filmtips

Santorini heeft vaak decor gestaan voor opnames van internationale movies. In 1982 was er de opname Summer Lovers met Darryl Hannah en Peter Gallagher. Angelina Jolie was op het Griekse eiland in 2002 voor de opnames van de film Lara Croft Tomb Raider, The Cradle of Life. Het dorpje Oia is de lokatie waar de film begint en andere delen zijn onder de zeespiegel opgenomen. In 2004 is Santorini als lokatie gebruikt voor de internationale bestseller The Sisterhood of the Travelling Pants.

Summer Lovers vertelt het verhaal van een driehoeksverhouding tussen een Amerikaans echtpaar en Franse archeologe. Lara Croft Tomb Raider The Cradle of Life start met een opname gemaakt in het stadje Oia in het noordwesten van Santorini. In het tweede deel van Tomb Raider gaat hoofdrolspeelster Angelina Jolie op zoek naar de sleutel van de doos van Pandora. Een ander gedeelte is opgenomen bij de haven van Oia onder de zeespiegel.

The Sisterhood of the Traveling Pants is de verfilming van het gelijknamige boek van Ann Brasware en is in 2004 opgenomen op het eiland Santorini. In de komedie met Amber Tamblyn, America Ferrea, Blake Lively en Alexis Bledel wordt de relatie gezocht en gelegd tussen een spijkerbroek en vriendschap. De meeste opnames zijn gemaakt in het dorp Oia, maar ook de haven van Ammoudi en naar het lijkt Akrotiri.

Ontdekken

Door deze films thuis te zien, voordat je naar Santorini afreist heb je al een beeld van het eiland. Ook op YouTube vind je genoeg semi-professionele films over Santorini. Variërend van vakantiefilms tot fraaie opnames met een drone. De meeste opnames zijn uiteraard van de dorpen Oia, Imerovigli en Fira langs de rand van de vulkaan en van de zonsondergang.