VAKANTIE PERISSA

Perissa heeft grootste kerk

Genieten aan het strand

Beach bars, tavernes en luxe strandstoelen

ontdek perissa

Gezellige badplaats met groot strand

daarom perissa

Aan het strand en de grootste kerk van het eiland

Perissa tips

Perissa is een bekende badplaats op het Griekse eiland Santorini. Het vakantiedorp ligt in het zuidoosten van Santorini en heeft een langgerekt en breed zandstrand. Aan het strand wappert al jaren een blauwe vlag (Blue Flag Beach), het zand is zwart van kleur en loopt over in het strand van Perivolos. Het is dan ook één van de mooiste en beste stranden van het eiland met een lengte van ongeveer acht kilometer. De steile kaap Mesa Vouno scheidt de badplaats van Kamari en stijgt tot de top van de berg Profitis, 565 meter, meer naar het binnenland van Santorini.

Deze kustplaats wordt in de zomermaanden druk bezocht. In het centrum vind je tal van tavernes, restaurants en uitgaansgelegenheden. Aan de noordzijde van het dorp kun je duiken bij de mediterraneon dive club. De badplaats heeft meer dan voldoende accommodaties en een camping “Perissa beach camping“.

Je kunt de vakantiebestemming eenvoudig bereiken met de bus vanuit Kamari of Fira. Langs de hoofdweg zijn meerdere busstations. De vakantiebestemming ligt op 25 minuten rijden van het hoofdstadje Fira en en 15 minuten van de luchthaven van Santorini. Ook met de huurauto, scooter of met de taxi is het vakantiedrop gemakkelijk en snel te bereiken.

Ontdekken

Perissa is na Kamari de drukste badplaats van Santorini. Het grote verschil is echter dat Perissa geen ‘massa’ gevoel geeft. Het centrum is niet te groot en langs de strandboulevard liggen accommodaties, beach clubs en tavernes voldoende uit elkaar. De Basilika Agia Irini is de grootste kerk van Santorini en ligt tussen het strand en het kleine centrum in. Opvallend in wit met blauwe koepeldaken en dateert al uit de 5e en 6e eeuw. Opvallend is de kleine witte kapel Panagia tis Katefiantis in de rotswand van de Messa Vouno. Je komt er langs als je gaat wandelen naar Ancient Thira.