VAKANTIE akrotiri

Akrotiri dé bezienswaardigheid

Minoïsche stad

Opgravingen uit de bronstijd

ontdek akrotiri

Indrukwekkend met rijke historie

daarom akrotiri

Fresco’s van 3.600 jaar oud en keramiek

Akrotiri tips

Akrotiri is een archeologische bezienswaardigheid op Santorini. Je treft hier overblijfselen van een Minoïsche stad aan die door de vulkaanuitbarsting ooit is verwoest. De trekpleister ligt aan de zuidkant van het eiland en was sinds 2005, toen het dak grotendeels is ingestort en een Britse toerist om het leven kwam, helaas gesloten.

Akrotiri is een van de meest belangrijke en indrukwekkende archeologische vindplaatsen van het gebied in de Egeïsche Zee. De vele verschillende voorwerpen afkomstig van veel verschillende volkeren uit diverse continenten tonen het internationale karakter wat Santorini al eeuwenlang koestert. Niet alleen waren er contacten met het vasteland van Griekenland, maar ook met Kreta en landen als Syrië en Egypte.
De vindplaats spreidt zich uit over een groot oppervlakte van ongeveer 18 hectare. In de ruïnes vind je fraaie fresco’s, muurschilderingen en veel aardewerk. In de oorspronkelijke nederzetting zijn Xeste 3 en 4 bijvoorbeeld mooi in tact.

Het nieuwe dak is eindelijk klaar en de site is terug open voor bezoekers sinds 11 april 2012. Openingsuren dagelijks van 08:00 tot 20:00 uur. Behalve op maandag dan is de site gesloten.
Ticketprijzen zijn 12 euro en voor EU-studenten en jongeren onder de 18 is de toegang gratis.Ticketprijs voor 65+ en studenten van buiten de EU is 8 euro.

Ontdekken

Akrotiri is de archeologische bezienswaardigheid op Santorini. De echte opgravingen naar deze minoïsche stad zijn pas in 1967 gestart. Sinds 2012 is deze bezienswaardigheid dus ook overdekt. Het dorpje zelf trouwens kun je passeren. Tuurlijk goed voor een stop met een koud drankje, maar hier is niet veel te zien. Veel toeristen combineren een bezoek met Red Beach, wat hier niet ver vandaan ligt. Een stukje cultuur combineren met een dagje zon, zee en strand.