VAKANTIE ancient thira

Ancient Thira is bezienswaardig

Historisch hoogtepunt

Bezienswaardigheid hoog boven Kamari

ontdek ancient thira

Archeologische bezienswaardigheid op Thira

daarom ancient thira

Stukje geschiedenis in de bergen van Santorini

Ancient Thira tips

Ancient Thira bevind zich op de Mesa Vouna vlakbij de vakantiebestemming Kamari. Het is een echte bezienswaardigheid op Santorini en kun je zelf met een huurauto of scooter, maar ook georganiseerd met een dagexcursie ervaren.

De Doriërs onder koning Thiras waren hier de eerste bewoners in de 9e eeuw voor Christus. Ruïnes dateren echter uit de Hellenistische periode toen de Proletariërs er zich vestigden van 300 tot 145 voor Christus Toen der tijd vormden Kamari en Mesa Vouna een vlootbasis van Egypte. De oude huizen en een groot deel van de begraafplaatsen werden opgegraven door Duitse archeologen tussen 1895 en 1902, terwijl de begraafplaatsen in het noordoosten en noordwesten zijn opgegraven door het archeoloog Zapheiropoulos tussen 1961 en 1982.

We vinden er onder meer overblijfselen van een kerkje, verschillende tempels, baden, een gymnasium, heiligdommen en een theater. De bezienswaardigheid is alle dagen open; behalve op maandag. De openingsuren zijn tussen 08.30 uur en 14.30 uur en toegang is tegen een kleine vergoeding.

Je komt er door vanuit Kamari de spectaculaire drie kilometer lange weg met tal van haarspeldbochten te nemen met de auto of de scooter. Voor de sportievelingen kan het natuurlijk ook te voet of met de traditionele ezel is natuurlijk ook een optie. Verder voorziet Kamari Tours dagelijks trips naar de bezienswaardigheid met een mini bus en gids.

Ontdekken

Oud Thera is tevens een mooie natuur- en landschapservaring. De overblijfselen van de oude stad strekken zich uit over een lengte van 800 meter en deze archeologische bezienswaardigheid is op sommige plaatsen 210 meter breed. Je loopt via een vaste route over deze vindplaats en komt zo langs 16 verschillende highlights.