VAKANTIE IMEROVIGLI

Imerovigli is genieten

prachtig aan de caldera

Prachtige terrassen en zonsondergang

ligging imerovigli

Je wandelt zo naar Fira of zelfs Oia toe

daarom imerovigli

Genieten van Luxe en rust op de mooiste plek

Imerovigli tips

Na Fira en Firostefani ligt Imerovigli het hoogst gelegen van deze drie vakantiebestemmingen op Santorini. Op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel en wie hier loopt merkt meteen dat de rotswand hier het steilste is. Niet verwonderlijk dat de bewoners zich er in de oudheid al veilig voelden.

De naam Imerovigli betekent dagelijkse uitkijkpost en komt van een samentrekking van het Griekse woord Imeras en het Italiaanse woord Vigla. Vandaag de dag wonen er ongeveer 600 mensen en is het naast de grote broer Fira ook een populaire vakantiebestemming. Natuurlijk veel compacter en rustiger.

Er zijn tal van hotels en villa’s hier te boeken, vooral in het wat duurdere segment. Ook vind je hier goedkopere alternatieven voor je vakantie. De mooiste hotels liggen natuurlijk aan de kraterwand, waarvan meerdere adults-only hotels zijn. Voornamelijk wegens veiligheidsredenen. Wie hier al eens rondliep zal begrijpen waarom. Het uitzicht op zee en de vulkaan vanuit je infinity pool is natuurlijk super.

Restaurants zijn er ook meer voldoende op deze bestemming met als bekendste het The Athenian House restaurant met prachtig zicht op Skaros. Maak zeker een wandeling langs de kraterwand tijdens je vakantie. Een indrukwekkende gebeurtenis met tal van fraaie punten voor de mooiste uitzichten. Met diep onder je de cruiseschepen en aan de horizon de vulkaanresten van naburige eilandjes.

Ontdekken

Ontdek de bestemming Imerovigli op Santorini. Het klooster Agios Nikolaos is bezienswaardig, net als de rotsen van Skaros. Het is het hoogstgelegen dorp langs de kraterrand. Deze meeste grotwoningen zijn hier inmiddels luxe hotels of restaurants. Ook de kerk Panagia Maltesa is een highlight. Hier is tevens het startpunt van de fraaie wandelroute naar Oia langs de kraterrand.

Door de centrale ligging aan de westkust is deze bestemming een prima startpunt om Santorini te gaan ontdekken tijdens je vakantie.