Santorini festivals

Dorpen en festivals

bezoek evenementen

Lokale festivals bezoeken op Santorini

Ontdek festiviteiten Santorini

Elke festival is een lokaal feestje

daarom festivals santorini

Kom pas echt in contact met de locals

Festival tips

Op Santorini worden jaarlijks diverse festivals en culturele evenementen georganiseerd. De feestdagen zijn veelal gelijk aan de rest in Griekenland met het Orthodoxe Paasfeest, Maria hemelvaart en Kerstmis als belangrijkste. Het Griekse eiland heeft ook eigen evenementen en lokale feesten.

Elke zomer wordt in Fira het Firework Display in augustus georganiseerd. Met een prachtig vuurwerk, veel explosies, dansen en lokale wijn wordt de uitbarsting van de vulkaan nagebootst. Een ware gebeurtenis en als toerist erg leuk om mee te maken tijdens je vakantie.

Andere jaarlijkse evenementen zijn het Ezel Festival (Donkey Pagant), het Santorini Jazz Festival en het internationale muziekfestival in september. Ook worden er lokaal veel kleinere festivals en activiteiten georganiseerd in de dorpen en in de kerken.

Elke avond is de zonsondergang trouwens een waar evenement. Vrijwel in alle dorpen langs de westkust van het eiland staat iedereen hier bij stil. Neem plaats op een terras, zorg dat je op tijd bent in verband met de drukte, en geniet van een glas wijn en/of een diner tijdens de fraaie zonsondergang.

Vraag tijdens je vakantie aan de inwoners waar en wanneer er festiviteiten plaatsvinden en schijf ze in je agenda of in je smartphone, zodat je ze niet kunt vergeten. Ook je hostess of hoteleigenaar weet vaak waar deze evenementen plaatsvinden.