Fira

Fira op het eiland SantoriniFira is het hoofdstadje van Santorini en vooral in de zomermaanden erg druk met meer vakantiegangers dan lokale bevolking.

De zonsondergang kun je het beste bekijken op een van de terrassen langs de krater met steile vulkaanrotsen. Hier vind je talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van een mooie zonsondergang. Zafora is een goede locatie, pal naast de kabelbaan, maar let op de prijzen van de drankjes en het eten. De lokale horeca vraagt soms hoge prijzen en dan is het smalle straatje ook een prima alternatief voor het maken van foto’s.

Rondom het dorpsplein van Fira is het na de zonsondergang een gezellig komen en gaan. Je vindt het de bioscoop, het winkelcentrum Afroditi en Hermes en veel uitgaansmogelijkheden. Enigma en Koo Club zijn populaire nachtclubs, maar ook Murphy’s is bekend. De agios Minas kerk met grote blauwe koepel is een fraaie kerk uit de 18e eeuw. Andere bezienswaardigheden in Thira zijn de twee musea: het archeologisch museum vlakbij de kabelbaan en het Megaro Chisi museum verscholen in een 17e eeuws herenhuis.

De kleinere haven, tegenwoordig voor cruiseschepen en grote jachten, ligt op 270 meter onder Fira. Met een trap, bijna 600 treden, kun je naar beneden en naar boven kun je beter met de kabelbaan.