Santorini Akrotiri

Akrotiri is een archeologische bezienswaardigheid op Santorini. Je treft hier overblijfselen van een Minoische stad aan die door de vulkaanuitbarsting ooit is verwoest. De trekpleister ligt aan de zuidkant van het eiland en was sinds 2005, toen het dak grotendeels is ingestort en een Britse toerist om het leven kwam, helaas gesloten.

Akrotiri is een van de meest belangrijke en indrukwekkende archeologische vindplaatsen van het gebied in de Egeïsche Zee. De vele verschillende voorwerpen afkomstig van veel verschillende volkeren uit diverse continenten tonen het internationale karakter wat Santorini al eeuwenlang koestert. Niet alleen waren er contacten met het vasteland van Griekenland, maar ook met Kreta en landen als Syrië en Egypte.

De vindplaats spreidt zich uit over een groot oppervlakte van ongeveer 18 hectare. In de ruïnes vind je fraaie fresco’s, muurschilderingen en veel aardewerk. In de oorspronkelijke nederzetting zijn Xeste 3 en 4 bijvoorbeeld mooi in takt.

Het nieuwe dak is eindelijk klaar en de site is terug open voor bezoekers sinds 11 april 2012. Openingsuren dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.Behalve op maandag dan is de site gesloten.

Ticketprijzen zijn 5 euro en voor EU-studenten en jongeren onder de 18 is de toegang gratis.Ticketprijs voor 65+ en studenten van buiten de EU is 3 euro.