Santorini Ancient Thira

Ancient Thira bevind zich op de Mesa Vouna Ancient Thira: het antieke Thira op Santorinivlakbij de vakantiebestemming Kamari. Het is een echte bezienswaardigheid op Santorini en kun je zelf met een huurauto of scooter, maar ook georganiseerd met een dagexcursie ervaren.

De Doriërs onder koning Thiras waren hier de eerste bewoners in de 9e eeuw voor Christus. Ruïnes dateren echter uit de Hellenistische periode toen de Proletariërs er zich vestigden van 300 tot 145 voor Christus Toen der tijd vormden Kamari en Mesa Vouna een vlootbasis van Egypte.

De oude huizen en een groot deel van de begraafplaatsen werden opgegraven door Duitse archeologen tussen 1895 en 1902, terwijl de begraafplaatsen in het noordoosten en noordwesten zijn opgegraven door het archeoloog Zapheiropoulos tussen 1961 en 1982.

We vinden er onder meer overblijfselen van een kerkje, verschillende tempels, baden, een gymnasium, heiligdommen en een theater. Ancient Thira is alle dagen open; behalve op maandag. De openingsuren zijn tussen 08.30 uur en 14.30 uur en toegang is tegen een kleine vergoeding.

Je komt er door vanuit Kamari de spectaculaire 3 kilometer lange weg met tal van haarspeldbochten te nemen met de auto of de scooter. Voor de sportievelingen kan het natuurlijk ook te voet of met de traditionele ezel is natuurlijk ook een optie. Verder voorziet Kamari Tours dagelijks trips naar de bezienswaardigheid met een mini bus en gids.