VAKANTIE MEGALOCHORI

Megalochori is wijn proeven

Hoog boven de haven

Je ziet de veerboten aan komen varen

ligging megalochori

Fraai aan de caldera en goed voor Zuid Santorini

daarom megalochori

Dichtbij wijnhuizen en centraal gelegen

Megalochori tips

De naam Megalochori betekent letterlijk groot dorp, maar dat is het allerminst zo met maar 200 inwoners. Het ligt op de weg van Fira naar Emporio en langs die weg zie je twee borden staan met de tekst “traditional setting”. Één aan de noordkant en één aan de zuidkant van het dorp.

De hoofdweg, niet meer dan twee á drie meter breed, is 200 meter lang en loopt langs een aantal kerken. Hoe kan het ook anders op Santorini. Op het centrale plein vind je twee tavernes. Taverna Paui dagelijkse kooklessen aanbied.

Dit dorp is ook de plaats van het luxe Vedema resort. Die naam doet misschien een belletje rinkelen bij de Belgische lezers. Dit resort was de uitvalsbasis voor de deelnemers aan het TV één programma “beste vrienden”. De inwoners zijn vooral wijnboeren en kunstenaars. Aan het centrale plein vind je de bekende Theotokoy kerk, waarvan de klokkentoren met zes klokken met een boog over de weg loopt.

Ontdekken

Ontdek Megalochori op het eiland Santorini. In de luwte van de hoofdweg is het een vrij groot dorp met betrekkelijk weinig inwoners. Het centrum heeft interessante bezienswaardigheden als de Isodia tis Panagiakskerk, de Agii Anargirikerk en het dorpspleintje. Bezoek hier ook de wijnhuizen Venetsanos en Gavalas. Leuk zijn de ateliers van schilders en pottenbakkers.

Vanuit dit dorp kun je prima de zuidkant van Santorini met bijvoorbeeld Akrotiri en Red beach, maar de ook vuurtoren op de zuidkaap en de stranden van Perissa en Perivolos.