vakantie thirasia

Thirasia is vulkaaneiland

Op een ander vulkaaneiland

Veel minder toeristisch dan Santorini

ontdek thirasia

Terug in de tijd en nog lekker rustig

daarom thirasia

Als je op zoek bent naar een relaxte vakantie

Thirasia tips

Of en hoe Santorini was in de jaren ’80. Er zijn twee mogelijkheden om Thirasia te bezoeken. De meest eenvoudige is het boeken van een excursie met een bezoek aan het eiland inbegrepen. Je verblijft dan een uur of twee op Thirasia, maar meestal kom je niet verder dan de taveernes in de haven van het stadje Korfos. Leuk maar het kan natuurlijk veel beter!

Thirasia is een eiland wat je moet ontdekken in al zijn pracht en glorie. De beste manier om dit te doen is de kleine ferry te nemen. Deze vertrekt twee keer per dag vanuit Ammoudi (de kleine haven onder Oia) naar Riva. De eerste vaart is rond 08.30 uur en de tweede rond 12.30 uur. Voor één Euro brengt het bootje je in 15 minuten naar Riva. In totaal kunnen er 100 toeristen op de kleine veerboot. Let op de terugkeer is rond 17.00 uur vanuit Korfos of een kwartiertje later vanuit Riva. Vraag voor alle zekerheid hoe laat de kleine ferry teruggaat.

Als je aankomt in Riva staat er wel een bus of ander transportmiddel klaar, die je naar de hoofdstad Manolas brengt voor twee euro. Of je wandelt hierheen. Vanuit Manolas kun je alle kanten op, maar voor de lunch is restaurant Panorama een tip. De naam zegt het zelf al en het restaurant hangt letterlijk over de kliffen met zicht op Santorini. Yannis de eigenaar ontvangt je als een vriend des huizes. Geen menukaarten, maar gewoon lekker rondkijken in de keuken wat er op de grill kan vandaag. Kleine tip als de Moussaka er is, niet twijfelen maar bestellen.

Ontdekken

Ontdek het eilandje Thirasia en Korfos bij Santorini. Vanuit Manolas kun je verschillende wandelingen maken over het eiland. Onderweg zul je waarschijnlijk niemand tegenkomen en kun je genieten van de rust. Het dichtstbijzijnde dorp is Potamos. Van daaruit kun je dan in zuidelijke richting naar Agrillio wandelen. Het dorp is bijna volledig verlaten. Thirasia telt trouwens amper 300 inwoners.

Als je verder wandelt kom je op het meest zuidelijke puntje van Thirasia bij het klooster Kimissi Theotokou. Keer van daaruit terug naar Manolas en via de welbekende trappenafdaling ben je in een halfuurtje in de haven van Korfos. Zorg ervoor dat je voldoende water meeneemt, want buiten Manolas is er niks meer te vinden om je dorst te lessen Uitzondering is een vriendelijke bewoner waar je op de koffie mag…..