VAKANTIE hot springs

Hot Springs op Kameni

Warmwaterbronnen en vulkaan

Bootexcursie vanuit Santorini

Ontdek hot springs

Zwavelbaden bij het eiland Kameni

daarom hot springs

Een interessante excursie tijdens je reis

Hot springs tips

Op het eiland Neo Kameni voor de kust van Santorini en Fira vind je de hot springs (warmwaterbronnen). Je kunt de bronnen bezoeken met een bootexcursie vanuit Fira. Een korte boottocht brengt je dan op het eiland waar je kunt baden in de onheldere warmwaterbronnen. Geniet hier ook van een modderbad.

De bootexcursie is een halve dag en op Nea Kameni en het kleinere Palia Kameni vind je meerdere bronnen vaak gelegen langs de kust. Je kunt kiezen voor 11.00 – 14.00 uur of 14.00 – 17.00 uur met vertrek vanuit de oude haven van Fira. Kosten zijn ongeveer 30 euro per persoon. De bronnen zijn niet heel erg warm maar lekker om in te relaxen. De boten kunnen niet naar alle bronnen varen en het laatste stukje moet je weleens zwemmen. Let dus op met je fotocamera en andere waardevolle spullen.

Niet alleen het warme modderbad en de bronnen kun je bekijken, maar beklim ook zelf de krater en de kegel van het eiland Nea Kameni. De bronnen zijn aan te bevelen om de ervaren als je meerdere dagen op het eiland verblijft. Ben je maar een dag op Santorini, sla deze excursie dan over en ga op een scooter of met een huurauto het eiland verkennen.

Ontdekken

Ontdek deze zwavelbronnen van de Kameni-eilanden. Deze eilanden zijn onbewoond. Tijdens je excursies kun je over deze eilanden wandelen. Hiervoor zijn speciale wandelpaden die je leiden langs verschillende vulkaankraters. Je kunt hier dus niet overnachten en er zijn ook geen voorzieningen als restaurants of tavernes.