VAKANTIE bij de vulkaan

Wandelen in Santorini vulkaan

vulkaankraters en wandelen

Ontdek het sprookjesachtige Ola.

ontdek de vulkaan

Tips voor de hoofdstad Fira aan de kraterrand.

daarom naar de vulkaan

Bekijk hier alle aanbiedingen voor jouw Santorini Vakantie.

Vulkaan tips

De Santorini vulkaan (caldera) kun je dagelijks bezoeken. Twee smalle eilandjes in het midden van de Caldera, Palea en Nea Kameni zijn de jongste vulkaaneilanden in het Oostelijk Middellands zeegebied.
Palea of oud verbrande is ongeveer 2000 jaar oud terwijl de Nea of nieuw verbrande de laatste activiteit had 60 jaar geleden.

Het is deze laatste die kan bezocht worden maar ook nog goed in de gaten gehouden wordt door de wetenschappers want hoewel het nu rustig is zijn wetenschappers er zeker van dat er nog uitbarstingen gaan komen vraag is alleen wanneer en hoe hevig.

De uitbarsting van 1450 Voor Christus zal bij velen natuurlijk een belletje doen rinkelen want daarvoor was het eiland nog rond maar toen werd er zo een 84 km² land weggevaagd en verdween het in de diepte van de zee met een geweld dat het te horen was tot in Noorwegen. Het Egeïsche gebied werd verduisterd door een wolk van rook en as en een enorme tsunami van 250 meter hoog rolde voort met een snelheid van 350 km/h. Er was nog geen half uur nodig om Kreta te bereiken en de gehele Minoïsche beschaving te doen verdrinken.

Als u de vulkaan gaat bezoeken zorg dan voor goed schoeisel en voldoende water.
Kamari tours verzorgt allerlei dagtrips al dan niet in combinatie met andere bezienswaardigheden.