Santorini hot springs

Santorini hot springs (warme bronnen)Op het eiland Neo Kameni voor de kust van Santorini en Fira vind je de hot springs (warme bronnen). Je kunt de bronnen bezoeken met een bootexcursie vanuit Fira. Een korte boottocht brengt je dan op het eiland waar je kunt baden in de onheldere warm water bronnen. Geniet hier ook van een modderbad.

De excursie is een halve dag en op Nea Kameni en het kleinere Palia Kameni vind je meerdere bronnen vaak gelegen langs de kust. Je kunt kiezen voor 11.00 – 14.00 uur of 14.00 – 17.00 uur met vertrek vanuit de oude haven van Fira. Kosten zijn ongeveer 20 euro per persoon. De bronnen zijn niet heel erg warm maar lekker om in te relaxen. De boten kunnen niet naar alle bronnen varen en het laatste stukje moet je weleens zwemmen. Let dus op met je fotocamera en andere waardevolle spullen.

Niet alleen het warme modderbad en de hot springs kun je bekijken, maar beklim ook zelf de krater en de kegel van het eiland Nea Kameni.

De Santorini hot springs zijn aan te bevelen om de ervaren als je meerdere dagen op het eiland verblijft. Ben je maar een dag op Santorini, sla deze excursie dan over en ga op een scooter of met een huurauto het eiland verkennen.