Imerovigli

Na Fira en Firostefani ligt Imerovigli het hoogst gelegen van deze drie vakantiebestemmingen op Santorini. Op ongeveer 300 meter boven de zeespiegel en wie hier loopt merkt meteen dat de rotswand bij Imerovigli het steilste is. Niet verwonderlijk dat de bewoners zich er in de oudheid al veilig voelden.

De naam Imerovigli betekent dagelijkse uitkijkpost en komt van een samentrekking van het Griekse woord Imeras en het Italiaanse woord Vigla. Vandaag de dag wonen er ongeveer 600 mensen en is het naast de grote broer Fira ook een populaire vakantiebestemming. Natuurlijk veel kleiner.

Er zijn tal van hotels en villa’s in Imerovigli vooral in het iets duurdere segment. Ook vind je goedkopere alternatieven. De mooiste hotels liggen natuurlijk aan de kraterwand, maar bij verschillende hotels zijn geen kinderen toegelaten. Wegens veiligheidsredenen, wie er al eens rondliep zal begrijpen waarom. Het uitzicht op zee en de vulkaan vanuit je infinity pool is natuurlijk super.

Restaurants zijn er ook voldoende met als bekendste het Blue Note restaurant
met prachtig zicht op Skaros. Maak zeker een wandeling langs de kraterwand tijdens je vakantie. Een indrukwekkende gebeurtenis met tal van fraaie punten voor de mooiste uitzichten. Met diep onder je de cruiseschepen en aan de horizon de vulkaanresten van naburige eilandjes.