Kamari

Kamari vakantiebestemming met zwart strand op SantoriniKamari is de drukste en bekendste badplaats van Santorini. Het vakantiedorp ligt aan de noordkant van de rots Mesa Vouno en beschikt over een langgerekt donker zandstrand. Op en langs het strand zijn diverse voorzieningen die niet tijdens je vakantie mogen ontbreken zoals parasols, ligbedden, tavernes en watersportmogelijkheden.

Kamari ligt op 5 minuten rijden van de luchthaven van Santorini en 15 minuten van Fira. De badplaats heeft een busverbinding met Perissa en Fira en langs de hoofdweg vind je diverse bushaltes. Vanaf het antieke Thira heb je een schitterend uitzicht op de populaire vakantiebestemming.

Accommodaties zijn er genoeg in Kamari en in het centrum en langs het strand zijn meer dan voldoende souvenirshops, restaurants en uitgaansmogelijkheden.Kamari heeft een open lucht bioscoop genaamd “Kamari Open Air Cinema”. In de zomermaanden draaien hier dagelijks films om 21.30 uur in de originele taal met Griekse ondertiteling. Ook uitgaan kun je goed in Kamari. Het is ‘s avonds druk in club Dom en in de vele barretjes en bardancings langs de hoofdstraat/boulevard in o.a. Ethnic bar, Hook bar en Love Boat bar.

Om te genieten van de lokale keuken is Nichteri een echte aanrader. De taverne heeft een Mediterraanse keuken met veel lokale gerechten van Santorini en andere delen in Griekenland. Het overdekte terras is gelegen langs het strand onder de bomen en je kijkt uit op zee. De gerechten worden hier fraai opgemaakt en opgediend.

In Kamari vind je ook diverse duikscholen. Ze bieden dagexcursies aan voor zowel beginners, gevorderden maar ook voor ervaren PADI-duikers.