Oia (Ia)

Oia uitzicht op SantoriniOia (Ia) is de plek op Santorini om te genieten van de schitterende zonsondergangen. Het dorp is gelegen aan de noordwest kant van het eiland en kijkt uit op het eiland Thirasia. Oia (Ia) ligt hoog boven de zee op en tegen de steile rotspartijen. Bekijk de mooiste zonsondergang vanaf het terras van Golden Sunset vlakbij het gemeentehuis van Oia (Ia).

Niet alleen voor de mooie zonsondergang moet je naar Oia (Ia) maar ook het prachtige uitzicht op Fira en ook het dorp zelf. De huizen en kerkjes zijn kleurrijk en bijzonder geschikt voor prachtige vakantiefoto’s. De pasteltinten van de grotwoningen, skafta, sieren fraai bij de strakblauwe lucht en de blauwe koepels van de vele kerkjes. Het ene huisje is nogĀ  fraaier dan de andere en tegen de roodgekleurde rotsen een schitterend contrast. Loop door de smalle straatjes en ontdek de tavernes, restaurantjes en vele winkeltjes. Houd je camera bij de hand, want achter elke muurtje schuilt mogelijk het decor voor een van je mooiste foto’s.

Oia (ia) ligt op 20 minuten rijden van het hoofdstadje Fira en heeft een busverbinding met Fira. De bushaltes vind je langs de hoofdweg en op het plein. Met steile paadjes wen weggetjes kun je nog naar beneden naar het dropje Armeni en de vissershaven van Ammoudi.