Santorini restaurants

Santorini restaurants in Oia en FiraSantorini is een verwenplek voor liefhebbers van Griekse gastronomie. Op het Griekse eiland vind je diverse toprestaurants. Het jaar 2013 is op Santorini uitgeroepen tot het jaar van de gastronomie. Wat zijn de beste restaurants op Santorini in Fira, Oia, Imerovigli, Kamari, Firostefani, Pyrgos en Monolithos.

Geniet van heerlijke traditionele Griekse en internationale gerechten op vaak schitterende locaties met nog mooiere vergezichten. Daarbij drink je een heerlijke wijn van het eiland zelf of uit andere streken in Griekenland. Dit zijn de mooiste tafels voor de lunch of diner met uitzicht op de romantische zonsondergang. Santorini restaurants moet je zelf ontdekken en hierbij onze favorieten.

Fira Santorini restaurants

In Fira, het hoofdstadje, zijn meer dan genoeg eetgelegenheden. Restaurant Sphinx bestaat al sinds 1991 en de Mediterraanse keuken van George Psychas gebruikt veel lokale verse producten. Neem daarbij het prachtige uitzicht op de vulkaan en je romantisch diner is compleet. Archipelagos vind je in een mooi oud gebouw uit 1860 gebouwd tegen de vulkaanrotsen. De Mediterraanse keuken met een schitterende Griekse wijnkaart zijn indrukwekkend en vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de ondergaande zon. Fanari is het restaurant voor heerlijke traditionele gerechten uit Santorini. Het restaurant is centraal gelegen vlakbij het dorpsplein en de kabelbaan en geroemd door Dumont en Lonely Planet. Een romantische avond is hier gegarandeerd met een fabelachtig uitzicht op de vulkaan. Stani is een ander zeer goed restaurant met de lokale keuken van Santorini. De huiswijn is aan te bevelen en vergeet de Mastixa niet.

Oia Santorini restaurants

Oia is ander schitterend dorp op Santorini met prima restaurants voor de lunch of diner. Kyprida heeft een traditionele Cypriotische keuken met heerlijke mezzes of gewoon a la carte. In ieder geval met een prachtig interieur en uitzicht op de vulkaan. Terpsi is een restaurant, overigens ook in Fira gevestigd, met een prima wijnkaart vol lokale wijnen uit Santorini. Die risotto is hier aan te bevelen en het personeel zoekt er graag een passende wijn voor je bij. Kastro is een restaurant in het gelijknamige gedeelte van Oia en hier ben je verzekerd van een schitterende zonsondergang. Het restaurant bestaat sinds 1994 en serveert de Mediterraanse keuken.

Santorini restaurant tip

In Exo Genia vind je een van de beste restaurants van het eiland Metaxy Mas. In het hoogseizoen is het raadzaam om vooraf te reserveren anders is er geen plaats. Het is een unieke ervaring en plan geen andere dingen hier achteraan. In Metaxy Mas proef je lokale gerechten, waarvan enkele seizoensgebonden. Het is een avond uit met veel en heerlijk eten en drinken en een aanvulling op je vakantie op Santorini.