stranden santorini

Ontdek stranden Santorini

Zandstranden in oost en zuid

Genoeg voor een dagje zon, zee en strand

ontdek stranden

Van Red beach tot het strand van Kamari

Daarom strandvakantie

Santorini is niet alleen maar Oia en Fira

Inspiratie

Santorini heeft veel stranden, vaak zwart of donker van kleur en breed en langgerekt. Perissa en Kamari zijn de enige stranden op Santorini met een Blue Flag Beach. Het strand, de zee en de omgeving (milieu) worden goed onderhouden. Het zeewater is schoon en helder, het strand wordt opgeruimd, heeft douches en toiletten en er wordt toezicht gehouden.

Alle stranden liggen aan de zuidkust en de oostkust van het eiland. De stranden van Kamari en Perissa zijn het drukste en grenzen beide aan de rots Mesa Vouno. In het zuiden bij Akrotiri vind je het rode strand van Kokkini. Het strand is niet echt rood maar roodbruin van kleur. In de zomermaanden is het hier vaak vrij druk met veel mensen die uitgeput na een bezoek aan Akrotiri de verkoeling opzoeken.

Van eind april tot en met oktober zijn de stranden een stuk drukker. In de zomermaanden, juli en augustus, moet je wat beter zoeken naar een mooie en rustige plaats aan het strand. Normaal gezien is dit geen probleem en ontdek ook de stranden buiten de toeristenoorden en geniet bij een lokale taverne langs het strand van je vakantie.

Ook voor kinderen zijn de meeste stranden op Santorini een prima stek om te spelen. Let op dat de zeebodem niet overal geleidelijk afloopt en daarbij kunnen stromingen en golven zorgen voor lastiger zwemwater. Bij de meeste stranden wappert een vlag, waaraan je aan de kleur kunt zien of het veilig is om te gaan zwemmen.