Vlychada

Vlychada, ook wel Vlichada, is een dorp waar vooral veel vissers wonen. Het is één van de traditionele vissersdorpen van het eiland Santorini. Er is dan ook een haven waar je de vissersboten kunt bekijken. Ook is er de oude tomatenfabriek welke begin van de 20e eeuw floreerde. Net zoals de andere tomatenfabrieken op Santorini toentertijd. Vlyhada ligt op het zuidelijkste puntje van Santorini bij het kustplaatsje Exomitis.

Prachtig om zien zijn ook de zandrotsen van Vlychada, welke hun grillige vormen te danken hebben aan de wind die op deze plaats soms wel hevig kan zijn. Vandaar ook dat Vlychada niet zo druk bezocht wordt door strandmensen. Taverna To Psaraki (de keine vis) is één van de beste visrestaurants op Santorini. Het ligt op de zandrotsen en je kijkt uit over de haven. Een mooie stek om te bezoeken tijdens je vakantie om lekker te eten.

Het strand bij Vichada is zwart van lavagruis. Net als veel andere stranden op het eiland. Aan beide zijden van de haven liggen de stranden. Toch lag en breed te noemen. Het haventje is kunstmatig aangelegd en een pier van grote stenen beschermd de bootjes in het hartvormige haventje. In het dorp, veelal langs de doorgaande weg, zijn voorzieningen als een supermarkt en verschillende restaurants. Ook meerdere appartementen, hotels en villa’s voor toeristen.