vakantie karterados

Karterados ligt dichtbij Fira

dichtbij fira

Het goedkope alternatief voor Fira

ligging karterados

Centraal op Santorini en aan Fira

daarom kaRterados

Voordelig Santorini ontdekken

Karterados tips

Karterados is een levendig dorp op Santorini, welke aan de weg van Mesaria naar Fira ligt. Ergens rond het begin van de 17e eeuw is het dorp hier ontstaan. Zoals een aantal andere dorpen op het Griekse eiland is dit ook gebouwd in een oude rivierbedding met veel grotwoningen.

Nieuwe woningen en de grotwoningen zijn een contrast wat dit dorp zo mooi maakt. Een unieke attractie is de kerk van Pagania Kokkini. Het verhaal gaat de ronde dat tijdens de bouw hiervan wijn werd gebruikt in plaats van water. Dit was uiteraard eerder voor de bouwers van de kerk dan voor het aanmaken van beton. Feit is natuurlijk wel dat ooit op Santorini wijn goedkoper was dan zoet water. Er zijn zeven kerken in het dorp en ook een aantal goede taveernes.

Karterados ligt centraal op Santorini en dichtbij de hoofdstad Fira. Als je van of naar de luchthaven rijdt passeer je het dorp. Toch is een korte stop hier in het plaatsje een goede optie. Maak een wandeling door het centrum en bezichtig de kerken en witgekalkte huizen.

Ontdekken

Door de ligging van Karterados kun je Santorini eenvoudig ontdekken. Het dorp ligt centraal op het Cycladen-eiland op loopafstand van Fira en Imerovigli. Vooral voor de avonden is dit een tip. Ga dan lekker wat eten en drinken in deze eerder genoemde dorpen langs de caldera. Met een huurauto of scooter ben je zo bij de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland. Oia ligt in de buurt, maar ook de strandvakantiebestemmingen Kamari en Monolithos.

Appartementen en hotels zijn er in deze vakantiebestemming genoeg te vinden en vaak een stuk goedkoper dan in bijvoorbeeld Fira of Oia. Dus vind je het geen probleem om wat te wandelen, dan is dit dorp een goede plek om te verblijven.