VAKANTIE MESsARIA

Messaria weg van de massa

in het midden van santorini

In de binnenlanden van het vulkaaneiland

ontdek messaria

Weinig toeristen en nog authentiek

daarom messaria

Rustige ligging en historisch centrum

Messaria tips

Messaria is een dorp met een 700 inwoners en is eigenlijk een plaatsje waar heel veel toeristen langskomen. Het ligt op een druk kruispunt waar je naar Kamari, Fira, Pyrgos etc. kunt gaan.

Nochtans zijn er weinig toeristen die in dit dorp stoppen, omdat het niet de uitstraling heeft van de andere dorpen op Santorini. Toch loont het de moeite om er eens te stoppen voor een wandeling door het dorp. Het centrum ligt net achter het drukke kruispunt en is niet zo groot.

In deze plaats vind je vier fraaie kerken en het centrale deel bestaat voornamelijk uit herenhuizen, die je nergens anders ziet op Santorini. Het herenhuis Argyros is dagelijks geopend voor bezoekers. In de 19e eeuw is het totaal verwoest door een aardbeving en daarna weer helemaal opgebouwd in de oude stijl. Aan de rand van het dorp langs de kraterwand vind je nog wat oude grotwoningen die een bezoekje waard zijn.

Ontdekken

Ontdek Messaria op Santorini. Het is het belangrijkste kruispunt van het Cycladen-eiland. Het historisch centrum is bezienswaardig en ligt op 300 meter lopen van dit kruispunt. Maak een wandeling door het oude centrum en bezoek het oude herenhuis Archontiko Argyrou, de kerk Agios Dimitrios en de dorpsschool. Proef ook de vijf wijnen van het wijnhuis Avantis.

Bussen rijden van en naar Fira en Perissa, maar ook Akrotiri en Kamari zijn met het openbaar vervoer bereikbaar.