Karterados

Karterados is een levendig dorp op Santorini, welke aan de weg van Mesaria naar Fira ligt. Ergens rond het begin van de 17e eeuw is het dorp hier ontstaan. Zoals een aantal andere dorpen op het Griekse eiland is dit ook gebouwd in een oude rivierbedding met veel grotwoningen.

Nieuwe woningen en de grotwoningen in Karterados zijn een contrast wat het dorp zo mooi maakt. Een unieke attractie is de kerk van Pagania Kokkini. Het verhaal gaat de ronde dat tijdens de bouw hiervan wijn werd gebruikt in plaats van water. Dit was uiteraard eerder voor de bouwers van de kerk dan voor het aanmaken van beton. Feit is natuurlijk wel dat ooit op Santorini wijn goedkoper was dan zoet water. Er zijn zeven kerken in Karterados en ook een aantal goede tavernas.

Karterados ligt centraal op Santorini en dichtbij de hoofdstad Fira. Als je van of naar de luchthaven rijdt passeer je het dorp. Toch is een korte stop hier in het plaatsje een goede optie. Maak een wandeling door het centrum en bezichtig de kerken en witgekalkte huizen.